okt 10

Nu blir det ännu lättare att redigera och skapa hemsidor

Idag släppte vi en stor uppdatering av SmartCMS som innehåller ett helt nytt sätt att redigera och skapa hemsidor.

En av styrkorna med SmartCMS är ju vår äkta in-site-redigering som innebär att all redigering görs direkt på hemsidan så att man hela tiden ser exakt hur resultatet blir. Äkta in-site-redigering, dvs. att inga popup-fönster visas när man ska redigera eller att man måste växla till förhandsgranskning för att se resultatet, är något som vi är ganska ensamma om på marknaden. Men nu har vi tagit det ytterligare ett steg längre och lanserar en ny typ av redigering som vi kallar för "Free form".

Tidigare har man i SmartCMS kunnat redigera innehållet, men om man helt ville göra om strukturen och ändra placering på t.ex. bilder så var det inte lika lätt. Med den nya free form editorn så kan man nu bygga och ändra på allt innehåll på hemsidan på samma enkla sätt som när man skapar en PowerPoint-presentation eller använder ett ritprogram.

Och visst finns det en uppsjö webpubliceringsverktyg som erbjuder liknande funktionalitet, men i princip samtliga av dem använder Flash vilket gör att man får en hemsida som varken syns på Google eller fungerar på mobila enheter. Men med SmartCMS får du en hemsida som helt bygger på standardiserad och godkänd HTML-kod vilket ger en sökmotoroptimerad sida som fungerar lika bra i alla webläsare som på iPhone och iPad.

Men det är svårt att med bara ord beskriva hur det fungerar så här kommer en snabb demonstrationsfilm som visar hur enkelt man skapar avancerade sidor med "free form"-verktyget i SmartCMS:

blog comments powered by Disqus